Opskrift på  Herrnhutkager. 

 

Opskriften stammer oprindelig fra Christiansfeld, hvor de fordrevne Herrnhuter bosatte sig.                  

                                                                                                                   

      Dej:

       

      550 g hvedemel 

 

      250 g sukker 

 

     250 g mørk sirup 

 

     2 æg 

 

     100 g mandler 

 

     1 tsk sukat 

 

      1 tsk pomeransskal 

 

       1/2 tsk. citronskal 

      

        1/2 tsk.nelliker 

 

        1/2 tsk. kanel  

 

        1/2 tsk. peber 

 

        1 tsk. natron 

 

 Rør sukker og sirup til det bliver hvidt, æggene tilsættes et af gangen og røres godt.  

 

Hakkede mandler , krydderier og natron blandes i det sigtede mel. 

 

Sukker og melblanding røres godt sammen til en lind dej. 

 

Dejen sættes  på plade med en teske, bages ved 225 gr. i 6-8 min.

Foto: Torben Lindegaard